Acasă Stiri Tehnologie Bulgaria va găzdui prima Olimpiadă Internațională de Inteligență Artificială!

Bulgaria va găzdui prima Olimpiadă Internațională de Inteligență Artificială!

174
0
olimpiada-de-inteligenta-artificiala

Bulgaria va găzdui prima Olimpiadă Internațională de Inteligență Artificială (International Olympiad in Artificial Intelligence, IOAI). Aceasta va avea loc în 2024, între 9 și 15 august, la Burgas, informează Radioul Național din Bulgaria (BNR), scrie www.mybg.biz.

În cadrul evenimentului va avea loc o competiție a celor mai talentați elevi din întreaga lume care pot crea, utiliza și dezvolta inteligența artificială, a anunțat Asociația Echipelor Olimpice de Științe Naturale.

Acest eveniment revoluționar va reuni cei mai talentați elevi din întreaga lume care pot crea, utiliza și dezvolta inteligența artificială într-o competiție competitivă, a anunțat Asociația echipelor olimpice de știință.

Olimpiada va fi o experiență inovatoare, combinând o abordare științifică tradițională cu cele mai recente progrese în domeniul inteligenței artificiale (AI). Scopul său este de a-i provoca pe participanți să gândească critic, să acumuleze cunoștințe teoretice și practice și să le ofere o perspectivă asupra posibilităților vaste din acest domeniu, a precizat asociația.

Olimpiada de Inteligență Artificială

Olimpiada AI se va desfășura în două runde – științifică (sarcină comună) și practică. Reprezentanți ai unor universități de prestigiu vor participa la comitetul științific și la crearea sarcinilor. Aceștia își vor prezenta cele mai recente lucrări și vor discuta despre oportunitățile de carieră în domeniul IA.

Planul de pregătire a olimpiadei implică participarea la olimpiadă a 10-15 echipe din diferite țări, formate din patru elevi cu vârsta de până la 20 de ani, selectați pe baza concursurilor naționale.

Cu siguranță, însă, membrii acesteia vor fi selectați în funcție de clasamentele olimpiadelor naționale de lingvistică și informatică, a precizat ing. Velinov, adăugând că pregătirea pentru viitoarea olimpiadă va dura aproximativ o lună – o lună și jumătate.

Guvernul Bulgariei a promis, de asemenea, sprijin financiar. „O mare parte din finanțare va merge către reducerea taxelor de participare ale diferitelor țări”, a mai precizat ing. Velinov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.