Acasă Stiri Tehnologie UE a amendat Apple cu 1.84 miliarde de euro!

UE a amendat Apple cu 1.84 miliarde de euro!

169
0
Apple-amenda-UE

Apple a fost amendată cu 1,84 miliarde de euro de autoritățile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană din cauza regulilor din magazinul de aplicații App Store. Companiei americană i s-a transmis că nu poate împiedica serviciile muzicale să facă publicitate unor oferte de abonamente mai ieftine în afara magazinului Apple.

Financial Times scrie că sancțiunea primită de Apple survine înainte de reorganizarea regulilor de distribuție a aplicațiilor pentru iPhone, în baza legislației europene privind piețele digitale, scrie euronews.ro.

Investigația realizată de Comisia Europeană relevă că ”Apple interzice dezvoltatorilor de aplicații de streaming muzical să informeze pe deplin utilizatorii sistemului de operare iOS cu privire la serviciile alternative și mai ieftine de abonament la muzică disponibile în afara aplicației„, pe lângă faptul că împiedică recomandările de abonare la astfel de oferte.

Timp de 10 ani, Apple a abuzat de poziția sa dominantă pe piața distribuției de aplicații de streaming de muzică prin intermediul App Store„, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, responsabil cu politica în domeniul concurenței, potrivit The Verge.

Au făcut acest lucru prin restricționarea dezvoltatorilor de a informa consumatorii cu privire la serviciile muzicale alternative, mai ieftine, disponibile în afara ecosistemului Apple. Acest lucru este ilegal în conformitate cu normele antitrust ale UE, așa că astăzi am amendat Apple cu peste 1,8 miliarde de euro”, a adăugat ea.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.