Acasă Stiri Tehnologie Auchan a integrat sistemul blockchain pentru a-și promova produsele!

Auchan a integrat sistemul blockchain pentru a-și promova produsele!

192
0
Auchan-Berceni-blockchain
FOTO: economica.net

Retailerul francez Auchan are în plan ca, până la finele lui 2024, să ajungă la 100 de parteneriate cu producători locali care acceptă să fie complet transparenți privind procesul de producție în fața clienților finali. În total, peste 85% dintre furnizorii companiei sunt din România.

Aproximativ 90% din produsele alimentare de pe rafturile celor peste 420 de magazine Auchan, cuprinzând 33 de hipermarketuri, șase supermarketuri și 382 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, sunt românești, compania colaborând cu peste 85% furnizori români, potrivit ultimului raport de sustenabilitate al companiei care acoperă perioada perioada 1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022 cât și perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022, informează economica.net.

Retailerul, care lucrează cu peste 100 de furnizori alimentari care livrează la nivel local, și-a creionat însă strategia comercială și în jurul așa-numitelor filiere – parteneriate pe termen lung cu producători locali medii și mici care permit lanțului de magazine să ofere clientului final informații complete despre procesele de producție, cu ajutorul  aplicației blockchain  care asigură trasabilitatea completă a lanțului de aprovizionare.

Astfel, planul retailerului este de a ajunge la 100 de astfel de filiere până în 2024, cu 15 noi parteneriate anul acesta. În perioada de raportare a raportului de sustenabilitate 2022, compania a  dezvoltat 30 de filiere în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.