Acasă Stiri Tehnologie HUAWEI inaugurează un nou laborator în Europa, dedicat cercetării în domeniul sănătății...

HUAWEI inaugurează un nou laborator în Europa, dedicat cercetării în domeniul sănătății și sportului!

110
0
huawei-laborator-cercetari-europa

HUAWEI deschide astăzi porțile unui nou laborator, situat în Helsinki, Finlanda. Dotat cu echipamente de ultimă generație, laboratorul functionează ca o platformă de cercetare, dedicată preocupării HUAWEI pentru sănătate și fitness.

Cu o suprafață de aproape 1 000 de metri pătrați, laboratorul este echipat cu o gamă diversă de facilități sportive de clasă mondială, pentru practicarea a peste 20 de sporturi. Acestea servesc drept platforme deschise de cercetare în condiții de viață reală pentru algoritmii de sport și fitness, în procesele detectării și verificării de input și pentru stabilirea de standarde de cercetare și dezvoltare în industrie.

Cercetarea globala în sport și sănătate dusă la următorul nivel

Recunoscând nevoia tot mai mare de pe piața de health și fitness, HUAWEI își propune să cerceteze mai amănunțit algoritmii de monitorizare a stării de sănătate prin device-urile sale din gama wearable. Acest lucru a condus la înființarea a trei laboratoare de sănătate la nivel mondial, începând cu anul 2016: Xi’an și Songshan din China, iar cel mai recent în Helsinki, Finlanda.

Anul acesta, un sondaj european de sănătate realizat de HUAWEI în colaborare cu Ipsos, cu peste 8 000 de respondenți din 8 țări europene, a arătat că un procent covârșitor de 92% din respondenți își doresc să îmbunătățească cel puțin un aspect al stilului lor de viață din sfera sănătații și că doar un procent de 50% dintre europeni sunt mulțumiți de nivelul lor de fitness.

HUAWEI continuă să investească în cercetare și dezvoltare pentru deviceuri axate pe măsurarea nivelului de fitness și a stării de sănătate, pentru a răspunde mai bine cererii în creștere din partea consumatorilor de pe tot globul.

Laboratorul din Finlanda beneficiază de o echipă de cercetare științifică multidisciplinară formată din 6 doctoranzi și 20 de experți din 5 domenii majore – fiziologie, AI, machine learning, testare software și dezvoltare de software, proveniți din 7 țări UE. Acest lucru asigură că fiecare arie de cercetare în fitness și sănătate atinge standarde avansate, solicitate la nivel global.

Facilități de testare care simulează sporturi de clasă mondială

Laboratorul pune la dispoziție contexte și scenarii sportive în 5 zone majore de testare, acoperind mai mult de 20 de sporturi și urmărind peste 200 de indicatori fiziologici și biomecanici. Principalele 5 zone includ o piscină în contracurent, un simulator de schi, o bandă de alergare multifuncțională, o bandă de alergare echipată cu instrumente de măsurare și o sală de sport deschisă care include aparate pentru diverse antrenamente cardio. Performanța este măsurată atât de echipamentele avansate, cât și de utilizarea celor mai recente dispozitive wearable HUAWEI, cum ar fi HUAWEI WATCH GT 4.

HUAWEI a construit propriul bazin în contracurent, bazându-se pe standarde profesionale și asigurându-se că înotătorii pot fi evaluați cu precizie în funcție de performanță. Piscina este dotată cu jeturi dinamice de apă, care pot produce un debit de curent controlabil de până la 350 m3/oră și permite, totodată, modificarea temperaturii și calității apei.

Cum schiatul rămâne unul dintre cele mai populare sporturi din Europa, laboratorul este dotat cu un simulator de schi cu viteză reglabilă, cu înclinație, trasee și stâlpi interactivi. De asemenea, are în construcția sa senzori ce detectează viteza utilizatorului, poziția, înclinația, măsoară forțele și înregistrează datele de performanță.

Banda de alergare multifuncțională testează alergarea, ciclismul, cursele în scaune rulante etc., cu viteze reglabile până la 50 km/h. Banda de alergare poate importa chiar și date GPX de pe dispozitivele GPS pentru a simula terenuri și trasee din lumea reală, oferind participanților scenarii care le vor pune mai precis la încercare abilitățile de alergare sau ciclism. Camera le înregistrează apoi performanța în mod științific, oferind feedback imediat, pentru a permite îmbunătățirea tehnicii în timp real.

Integrarea HUAWEI WATCH GT 4: dispozitivul HUAWEI pentru monitorizarea avansată a sănătății

Laboratorul își va desfășura cercetările zilnice folosind cel mai recent HUAWEI WATCH GT. Cu acest smartwatch, tehnologiile HUAWEI de monitorizare a stării de sănătate și a nivelului de fitness vor fi utilizate pentru a măsura cu precizie datele fiziologice. De exemplu, modelul de antrenament științific TruSportsTM al ceasului inteligent este capabil să cuantifice capacitatea de alergare a utilizatorilor, să înregistreze și să analizeze datele de antrenament, să ofere sugestii personalizate de antrenament și planuri de antrenament și să îi ajute pe utilizatori să mențină un program sportiv și un stil de viață sănătos.

HUAWEI WATCH GT 4 va fi, de asemenea, utilizat pentru a evalua capacitatea cardiopulmonară (volumul maxim de O2), ceea ce va permite cercetătorilor să cuantifice mai precis performanța sportivă și chiar să puncteze mai exact rezistența în timpul practicării unui sport, pentru a îmbunătăți siguranța în timpul antrenamentelor.

În plus, cele mai noi aplicații ale ceasului, Stay Fit și Activity Rings, pot oferi o evaluare a mișcării și a performanței în timpul sesiunilor de antrenament, oferind o înțelegere deplină a consumului de energie și a sănătății inimii. Alimentat de cea mai recentă tehnologie HUAWEI TruSeenTM 5.5+, ceasul oferă o precizie ridicată în determinarea consumului de calorii și a cerințelor de aport caloric, în comparație cu algoritmii obișnuiți utilizați pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.