Acasă Stiri Tehnologie IFA Berlin 2023: Robot care spală geamurile!

IFA Berlin 2023: Robot care spală geamurile!

169
0
roboti-ifa-berlin-2023

Patru zile la salonul de tehnologie IFA Berlin 2023 îți pot demonstra că viitorul alături de roboți nu este neapărat asemănător cu cel din filmele SF, ci mult mai pașnic.

Anna este elevă în clasa a 10-a și a venit cu clasa la IFA Berlin. Prima oprire a fost, evident, la standurile cu roboți. A ascultat cu atenție informațiile venite de la specialiștii de renume care sunt prezenți la târg și chiar a pus la încercare unul dintre exponate. Un Co-bot, mai exact. Adică un robot care folosește un singur “creier” digital pentru a coordona perfect 6 brațe mecanice capabile să lucreze fără a fi coordonate și fără a intra în coliziune, informează euronews.ro.

Anna Küettner, elevă: Este foarte tare, pentru că multe companii încearcă să folosească mai puțini oameni. Ei încearcă să rezolve problema cu acest robot.

Probleme încearcă să rezolve și Miroki, un robot care se poate deplasa cu ușurință și poate ajuta oamenii. Pentru că are un design prietenos, Miroki ar putea lucra și în medii în care empatia este necesară. Ne-a demonstrat deja că e un robot foarte amabil.

Miroki, robot: Salutare, Euronews și bine ați venit la IFA Berlin! Numele meu este Miroki. Sunt aici pentru a încânta lumea și a-i ajuta pe cei care ne ajută!

Cel puțin pentru moment, roboții ne pot ajuta cu sarcinile dificile și nu neapărat plăcute. Cum este curățatul unei piscine. Un astfel de asistent costă aproximativ 800 de euro, dar poate rezolva în câteva ore munca pentru care cei mai mulți dintre noi am avea nevoie de o zi întreagă.

Și tot la acest capitol avem un robot care poate spăla geamuri. Într-un singur minut poate curăța o suprafață de 2,5 metri pătrați, așa încât curățenia de toamnă să devină un detaliu din agendă, nu ceva care să ne streseze timp de o săptămână întreagă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.