Acasă Sisteme PC Componente calculatoare Intel va lansa noua generație de procesoare Meteor Lake pe 14 decembrie!

Intel va lansa noua generație de procesoare Meteor Lake pe 14 decembrie!

68
0
intel-meteor_lake

Intel va lansa noua generație de procesoare, botezată Meteor Lake, pe 14 decembrie. Intel promite ca noua generație de procesoare Intel Core Ultra să aducă un plus de performanță în calculatoarele voastre.

Meteor Lake are lansarea oficială pe 14 decembrie, spune compania. Intel a prezentat Intel Core Ultra ca fiind cel mai eficient procesor pentru PC-uri pe care compania l-a creat vreodată. Va avea și performanțe grafice de până la 2X, plus un nucleu economic, dar care poate rula sarcini în mod independent.

Începând cu Meteor Lake, Intel se va alătura rivalilor săi în realizarea de cipuri de computer din blocuri de construcție asemănătoare Lego. Modulele „CPU” și „GPU” nu sunt doar componente separate pe același cip. Sunt de fapt bucăți separate de siliciu. Imprimate la diferite dimensiuni și apoi aduse împreună. Companii precum AMD și Qualcomm fac acest lucru de ceva vreme, informează computerblog.ro.

Intel spune că Meteor Lake poate adăuga grafica Intel Arc. Au acum și unități dedicate tay tracing și până la 8 nuclee Xe pe cipul în sine. Intel spune că GPU-ul „Xe LPG” oferă până la dublul performanțelor pe watt ale Xe LP. Acceptă, de asemenea, XeSS de la Intel – upscaler-ul său inteligent asemănător cu DLSS de la Nvidia și FSR de la AMD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.