Acasă Laptopuri Laptop ASUS Noile laptopuri de gaming ROG Strix integrează cel mai rapid ecran de...

Noile laptopuri de gaming ROG Strix integrează cel mai rapid ecran de laptop din lume

371
0
rog-asus

Panoul de 360 Hz / 3 ms este susținut de noile procesoare AMD și GPU-uri NVIDIA și oferă performanțe de top în esports.

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat modelele Strix SCAR 15 și Strix SCAR 17, laptopuri de gaming premium reproiectate de la bază pentru a le oferi jucătorilor de esports o experiență fără compromisuri în turneele competitive.

ROG Strix G15 și G17

Flagship-ul Strix SCAR 17 integrează cele mai recente inovații pentru a-i menține pe cei mai pretențioși jucători de esports în fruntea clasamentelor. De asemenea, modelul este echipat cu cel mai rapid ecran de laptop din lume, cu o rată de reîmprospătare de 360 Hz și un timp de răspuns de 3 ms, pe care afișează imagini procesate cu noul GPU puternic din seria GeForce RTX™ 30 și un procesor mobil din seria Ryzen™ 5000, ajutând hardware-ul să-și atingă potențialul maxim cu ajutorul unor ventilatoare complet reproiectate și a altor actualizări în materie de răcire.

„La fel ca anul trecut, seria Strix oferă cele mai puternice laptopuri de gaming marca ROG. Alegând o versiune de 17 inchi a lui Strix SCAR, vei obține un CPU și un GPU de top, pentru cele mai bune performanțe. Anul acesta am venit cu o altă mare îmbunătățire, prin trecerea la cea mi recentă serie de procesoare mobile AMD Ryzen 9 5000 și adăugarea de răcire cu metal lichid pentru mai puțin zgomot, o capacitate termică mai bună și o autonomie sporită a bateriei. Noul Strix SCAR oferă, de asemenea, un incredibil panou IPS super-rapid de 360 Hz și o noua tastatură opto-mecanică pentru gamerii serioși. Anul acesta, versiunea reîmprospătată de Strix va deveni una dintre seriile cheie, întrucât cererea pentru laptopuri de esports și gaming avansat a crescut în ultimii câțiva ani.” – a spus Benjamin Yeh, director general PC & Gaming ASUS East EMEA.

Cele două modele Strix SCAR 15 și 17 implementează prima tastatură opto-mecanică pe un laptop Strix, oferind atât un răspuns rapid, cât și o mare durabilitate. Un raport ecran-corp mai mare pune utilizatorul mai aproape de acțiune, în vreme ce amprenta mai mică și bateria mai mare cu suport pentru încărcare Type-C îi maximizează portabilitatea. Cele patru boxe susținute de tehnologia Dolby Atmos, pentru o experiență audio mai captivantă, și Two-Way AI Noise Cancelation procesează atât intrarea, cât și ieșirea audio, pentru a conferi o claritate de cristal chat-ului cu echipa.

Noile elemente de design elevează atât forma, cât și funcționalitatea în noua serie Strix SCAR, care lansează un stil îndrăzneț, inspirat de echipamentele atletice. Estetica include materiale translucide, accente personalizabile pentru carcasă și actualizări ale iluminării, care permit o personalizare extinsă a întregului sistem.

ROG a anunțat și modelele Strix G15 și Strix G17, care încorporează noul ADN al laptopurilor de gaming ROG într-un design stilat, care este accesibil tuturor gamerilor. Aceste sisteme completează o familie ROG Strix 2021 care a fost proiectată pentru a îmbunătăți experiența gamerilor obișnuiți și pentru a oferi jucătorilor profesioniști de esports avantajul de care au nevoie pentru a câștiga.

Cel mai rapid ecran de laptop din lume

Pentru jucătorii de esports, un moment de așteptare în plus poate face victoria inaccesibilă. De aceea, ROG este lider în adoptarea ratelor de reîmprospătare mari în laptopuri de gaming și continuă să împingă limitele tehnologiei panourilor. Strix SCAR 17 este echipat cu cel mai rapid ecran de laptop din lume, cu un panou de nivel IPS de 17,3 inchi, care combină o rezoluție Full HD cu o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns de 3ms. Comparativ cu cei 240Hz care reprezintă standardul întâlnit în turnee, un ecran cu o rata de reîmprospătare de 360Hz reduce latența noilor cadre cu 33%.

Modelul mai mic Strix SCAR 15 are un ecran de 15,6 inchi, cu o rată de reîmprospătare de 300 Hz și un timp de răspuns de 3 ms. Pentru gamerii care vor fluiditate cu mai multe detalii, sunt disponibile modelele SCAR 15 și 17, cu noi panouri WQHD cu o rata de reîmprospătare de 165 Hz și un timp de răspuns de 3 ms. Rezoluția mai mare de 2560 x 1440 a acestor ecrane este și mai captivantă cu un gamut de culoare cinematografic DCI-P3.

O premieră pentru Strix, tehnologia Adaptive Sync devine standard în întreaga serie. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu cea a plăcii grafice, pentru a elimina efectele de tăiere a imaginii, a minimaliza sacadările și a reduce latențele la intrare.

Cele mai recente procesoare NVIDIA și AMD

Laptopurile Strix SCAR din 2021 își saturează ecranele cu rate înalte de reîmprospătare cu puterea combinată a unui GPU GeForce RTX 3080 și a unui procesor Ryzen 9 5900HX.
Bazat pe noua arhitectură NVIDIA Ampere, GeForce RTX 3080 are o frecvență de până la 1645 MHz la 115 W cu ROG Boost, iar alți 15 W devin disponibili prin Dynamic Boost. Combină noile multiprocesoare de streaming cu nuclee RT de generația a 2-a și nuclee Tensor de generația a 3-a, pentru a oferi cea mai realistă grafică cu raze trasate și funcții AI avansate. Aceste îmbunătățiri permit redarea de imagini realiste, în vreme ce numărul de cadre atinge valori fără precedent. Ele sunt susținute de suport pentru tehnologiile NVIDIA Reflex, care scad latențele în anumite jocuri multiplayer, precum și efecte NVIDIA Broadcast, care adaugă îmbunătățiri grafice instantanee stream-urilor live.

Ryzen 9 5900HX folosește 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a procesa sarcinile solicitante de multitasking, precum jocuri rulate în paralel cu streaming, înregistrare și interacțiune cu audiența. Noua arhitectură AMD Zen 3 ridică performanța per clock grație unei latențe reduse la accesarea cache-ului și altor numeroase reglaje ale arhitecturii. Răcirea și alimentarea de la ROG sunt puternice și permit procesorului 5900HX să ruleze cu până la 54 W de putere susținută atunci când GPU-ul este activ și cu 80 W de unul singur. CPU-ul este deblocat, permițând utilizatorilor să atingă viteze mari prin overclocking.

În configurațiile lor de top, SCAR 15 și 17 sunt disponibile cu 64 GB de RAM DDR4-3200 și două drive-uri SSD 1 TB în RAID 0. Fiecare dintre SSD-urile NVMe se bucură de patru benzi cu lățime de bandă PCIe Express care merg direct către CPU, împingând ratele de transfer în RAID 0 până la nivelul de 7.000 MB/s. Memoria și stocarea sunt complet upgradabile, grație unui design prietenos și șuruburilor tip „pop-open” care permit acces rapid la cele două sloturi SO-DIMM și cele două sloturi M.2 ale sistemului.

Tastatură opto-mecanică

Tastaturile obișnuite ale laptopurilor se bazează pe atingerea membranelor conductive pentru detectarea apăsării tastelor. Această abordare electrică creează mult zgomot al semnalului la contact, necesitând o latență de 5 ms pentru asigurarea acurateței. Orice întârziere este nedorită în esports, astfel încât noile comutatoare opto-mecanice din seria Strix SCAR 2021 sunt acționate folosindu-se o precisă rază laser în infraroșu, care elimină orice latențe și reduce timpul de răspuns la doar 0,2 milisecunde. Mecanismul optic este, de asemenea, mult mai rezistent decât alternativele convenționale, extinzând durata de viață a comutatoarelor la 100 de milioane de apăsări.

Fiecare tastă are o cursă lungă de 1,9 mm, pentru îmbunătățirea în general a senzației, iar tastele au o curbură care menține degetele utilizatorului centrate. Aranjamentul este inspirat de tastaturile pentru desktop-uri și include taste dedicate care facilitează controlul volumului, oprirea microfonului și alte elemente de control. Tehnologia ROG CoolZone plasează strategic ventilații în jurul tastelor WASD, menținând degetele utilizatorului reci și reducând temperaturile la suprafață cu până la 14 % comparativ cu alte laptopuri.

Noile laptopuri Strix introduc, de asemenea, un touchpad îmbunătățit, cu o suprafață activă cu 85 % mai mare decât cea de anul trecut și o acoperire cu sticlă cu un finisaj mat, combinând alunecarea lină cu precizia, pentru a oferi utilizatorilor mai mult control. Cu doar o atingere, touchpad-ul se transformă într-un numpad iluminat, pentru o intrare mai intuitivă a datelor numerice pe modelele de 15,6 inchi, care sunt prea înguste pentru a putea avea un numpad dedicat.

Mobilitate sporită

Seriile 2021 ale Strix SCAR și Strix G au o amprentă cu până la 7 % mai mică decât cea a modelelor de anul trecut, ceea ce la face mai ușor de transportat. De asemenea, bateria lor mai mare, de 90 Wh, permite o autonomie mai mare decât oricând: până la 12 ore de redare video.

Mobilitatea este și mai mult îmbunătățită de suportul pentru încărcare rapidă, care permite bateriei să atingă nivelul de 50 % în doar 33 de minute. Încărcarea rapidă este suportată și peste USB Type-C cu adaptoare compatibile de 100 W și acumulatori. Suportul pentru încărcare Type-C este o noutate a acestui an pentru seria Strix, oferindu-le utilizatorilor mai multă flexibilitate în deplasări.

O reproiectare atletică

Seriile 2021 ale Strix SCAR și Strix G introduc un aspect unic, inspirat de echipamentele atletice. Reproiectarea îmbunătățește estetica și funcționalitatea, dar designul rămâne inconfundabil Strix.

Carcasa compactă are o amprentă cu până la 7 % mai mică decât a modelelor de anul trecut, în parte datorită marginilor mai subțiri ale ecranului. La doar 4,5 mm sus și pe laterale, cadrul mai subțire sporește raportul ecran-corp de la 80 % până la 87 %, îmbunătățind portabilitatea și aducând utilizatorii mai aproape de acțiune.

Pe laptopurile din seria Strix SCAR, capacul de aluminiu a fost perforat cu o matrice de puncte luminoase create printr-un proces precis de galvanizare. Textura moale la atingere face palm rest-urile fine și confortabile, iar aspectul translucid al carcasei din zona tastaturii îți permite să întrevezi componentele hardware din interior. Sub carcasă, piciorușele mari de cauciuc imită pantofii de alergare pentru a maximiza stabilitatea si aderența. Așa-numitele Customizable Armor Caps adaugă un nou nivel de personalizare, permițând utilizatorilor să modifice însăși carcasa. Laptopurile vin cu capace pentru balamale în culorile Rubber Grey, Translucent Black și Spangle Silver, care pot fi schimbate rapid. ROG oferă, de asemenea, un fișier sursă pentru printarea 3D, care le permite utilizatorilor să personalizeze capacele complet.

Iluminarea RGB a fost redefinită cu o bară luminoasă de mai mare intensitate, care strălucește în jurul laturii frontale a noii carcase Strix. În modelele SCAR, aceasta complementează o nouă fâșie companion amplasată sub ecran și logo-ul ROG iluminat de pe capac. Tastatura beneficiază de control per tastă al iluminării, care permite utilizatorului să evidențieze comenzi critice pentru diferite jocuri. Toate accentele RGB se pot personaliza complet, iar Aura Sync facilitează sincronizarea culorilor și efectelor cu perifericele compatibile.

Tehnologia unică ROG Keystone II se întoarce în noua familie Strix SCAR. Această cheie fizică andocată pe lateralul carcasei poate declanșa un sunet și o animație a tastaturii noi. Poate executa o gamă de funcții, de la lansarea diferitelor jocuri și moduri de operare, la restaurarea preferințelor asociate cu identitatea ROG ID a utilizatorului. Cheia poate fi configurată chiar si pentru a debloca un Shadow Drive secret.

Chiar dacă este mai compactă decât oricând, noua serie Strix are un set complet de porturi amplasate strategic pentru un sistem de gaming ordonat. Sunt suficiente porturi în partea din spate pentru a alimenta un sistem multi-monitor desktop fără să te încurci în cabluri, incluzând jack-ul principal de alimentare, HDMI, Gigabit Ethernet, USB Type-A și USB Type-C cu DisplayPort™. Alte două porturi USB sunt amplasate pe latura stângă, alături de un jack audio, în acest fel evitându-se situația în care cablurile ar putea împiedica operarea mouse-ului cu mâna dreaptă. Rețelistica Wi-Fi 6 suportă o lățime de bandă de vârf a interfeței de până la 2,4 Gbps în rețele compatibile, plus o administrare mai inteligentă a traficului, care permite latențe mai mici și o eficiență sporită.

Noua tehnologie de răcire

Un sistem de răcire reproiectat extrage performanțe de vârf din procesoarele noilor serii Strix SCAR și Strix G, în vreme ce scade nivelul de zgomot cu 3 decibeli, comparativ cu modelele de anul trecut. Upgrade-urile încep cu prima implementare în producția de serie a metalului lichid pe procesoarele laptop AMD. Metalul lichid transferă căldura de la CPU mai eficient decât pastele termice tradiționale, ceea ce oferă rezerve termice sporite. Metalul lichid este aplicat, de regulă, manual, dar ROG a dezvoltat un proces brevetat care aplică metalul lichid cu o precizie robotică. Pentru 2021, ROG a depășit provocarea unică a aplicării de metal lichid pe procesoarele AMD, adăugând un compus izolator care protejează componentele montate pe suprafață pe pachetul CPU.

Modulul termic îmbunătățit canalizează căldura de la CPU, GPU, VRAM și circuitele de reglare a voltajelor cu un distribuitor de căldură extins și până la șase conducte de căldură, maximizând redistribuirea pentru a susține viteze de tact mai mari. Energia termică ajunge la patru radiatoare cu lamele de cupru ultra-fine de 0,1 mm, care oferă o suprafață de disipare mai mare și o rezistență la aer scăzută. Patru ventilatoare de pe laturi maximizează fluxul de aer cald care iese din sistem.

Ventilatoarele ROG Arc Flow îmbunătățesc fluxul de aer cu până la 35 % pentru CPU și cu 21 % pentru GPU fără să producă un zgomot sporit. Noul design are 84 de pale cu margini speciale cu un model aerodinamic în formă de undă, care reduce turbulențele. Palele se subțiază până la doar 0,2 mm la bază pentru a muta mai mult aer si sunt fabricate dintr-un polimer cu cristal lichid suficient de puternic pentru a-și menține structura la viteze mari de rotație.

Pentru a amplifica și mai mult fluxul de aer, noua serie Strix folosește și un sistem îmbunătățit de răcire cu auto-curățare. Acumularea de praf pe radiatoare și ventilatoare compromite lent răcirea, așa că particulele sunt direcționate în afara carcasei, pentru a se asigura o performanță fiabilă în timp. Canalele anti-praf mai scurte din cele mai recente modele eliberează calea pentru un flux de aer sporit cu 15 %, prevenind în continuare acumularea prafului.

Răcirea și performanțele pot fi personalizate cu Scenario Profiles. Modurile Performance și Turbo oferă performanțe mai mari pentru titlurile esports solicitante, în vreme ce modul Silent diminuează nivelul de zgomot pentru sarcinile mai ușoare. Cu tehnologia 0dB, ventilatoarele se opresc complet atunci când temperaturile CPU-ului și GPU-ului scad sub 60°C în modul de operare Silent. Asta face răcirea cu adevărat silențioasă în sarcini de lucru ușoare. Scenario Profiles pot modifica și alte setări ale sistemului, cum ar fi dezactivarea tastei Windows și comutarea efectelor de iluminare RGB. Utilizatorii pot comuta, de asemenea, modurile de operare din mers, cu ajutorul unei comode scurtături de pe tastatură.

Un sunet mai captivant

Noua serie Strix SCAR are o rețea de patru boxe. Două tweeter-e proiectează sunetul din spatele tastaturii, în vreme ce două woofer-e Smart Amp proiectează joasele pe suprafața de sub laptop. Împreună, aceste patru boxe generează un sunet bogat, cu un volum de 2,8 ori mai mare, cu bași de 3 ori mai puternici și cu o gamă dinamică de până la 3 ori mai mare decât a sistemelor competitoare. Ele sunt tunate cu tehnologia Dolby Atmos pentru un peisaj sonor multidimensional cu un incredibil nivel al detaliilor. Atmos poate crea, de asemenea, sunet virtual surround convingător pentru căștile stereo.

Pentru a face mai clare comunicațiile în echipă, Two-Way AI Noise Cancelation din noile serii Strix SCAR și Strix G elimină până la 95 % din zgomotul de fundal și la intrarea și la ieșirea audio. Dezvoltat folosind o rețea neuronală avansată pentru acuratețe super-ridicată, acest algoritm poate fi aplicat oricărui microfon și poate fi configurat per-aplicație, astfel încât utilizatorii să poată viza software-ul de chat fără a pierde zgomotele de fundal din jocuri. Procesul de filtrare pe două căi asigură faptul că îi vei auzi mai bine pe colegii de echipă. Iar pentru că anularea zgomotelor rulează pe CPU, GPU-ul este liber să atingă valori FPS mai mari.

Pentru gamerii care vor un laptop puternic și stilat, dar nu sunt jucători de nivel competițional esports, noile ROG Strix G15 și G17 fac mai accesibile tehnologiile și experiențele specifice nucleului ROG. Aceste laptopuri de 15,6, respectiv 17,3 inchi au un design care amintește de noile carcase SCAR, dar cu caracteristici unice. Ambele variante de culoare Original Black și Eclipse Gray au matrice de puncte diagonală pe capac și pe zona tastaturii, în vreme ce cea mai recentă ediție Electro Punk oferă un design Coded Puzzle inspirat de benzile desenate și un accent cu pete roz pe balamale.

Performanțele lor rivalizează cu cele ale seriei SCAR, configurațiile top incluzând un procesor Ryzen 9 5900HX și un GPU GeForce RTX 3070, susținute de 32 GB de memorie și stocare SSD de până la 1 TB. La fel ca la SCAR, procesorul poate rula cu până la 80 W de putere susținută și 54 W atunci când este activ și GPU-ul, iar overclocking-ul poate debloca viteze sporite.

Opțiunile de ecran includ un panou super-fluid Full HD cu rata de reîmprospătare de 300 Hz și timp de răspuns de 3 ms sau un super-clar ecran WQHD la 165 Hz / 3 ms cu un gamut de culoare mai mare. Cele două boxe oferă un sunet bogat, cu un volum de până la 2,8 ori mai mare și bași de 3 ori mai puternici decât la generația anterioară. Iar Two-Way AI Noise Canceling face chat-ul în echipă mai clar, menținând un nivel FPS înalt.

Multe dintre upgrade-urile noilor serii Strix SCAR 15 și 17 se regăsesc și pe G15 și G17. Amprenta mai mică și bateria mai mare sporesc portabilitatea, în vreme ce suportul pentru încărcare rapidă și alimentarea Type-C îți extind și mai mult raza de acțiune. Inovațiile în răcire, precum metalul lichid aplicat pe CPU, ventilatoarele Arc Flow reproiectate și un modul termic cuprinzător cu patru radiatoare și deschideri pentru ventilație mențin performanțele la un nivel ridicat și zgomotele la un nivel scăzut în toate configurațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.