Acasă Laptopuri Laptop ASUS ROG își extinde dominația pe segmentul laptopurilor de gaming cu ecrane ultra-rapide...

ROG își extinde dominația pe segmentul laptopurilor de gaming cu ecrane ultra-rapide de înaltă rezoluție

380
0
rog-strix-scar-g17-g733

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat astăzi o nouă gamă de laptopuri de gaming cu ecrane de top 4K 120 Hz, WQHD 165 Hz și FHD 360 Hz. Prezentate pentru prima dată la CES 2021, aceste ecrane de laptop de ultimă generație oferă viteze competitive și detalii bogate deopotrivă pentru jucători și creatori. Strix SCAR 17 oferă un avantaj competitiv în eSports cu un panoul de 360 Hz / 3 ms, cel mai rapid panou din istorie pus pe un notebook. Ecranul dublu Zephyrus Duo 15 SE estompează linia dintre gamingul premium și creație cu imagini 4K tactate la 120Hz, în timp ce alte modele ating un echilibru mai accesibil cu rezoluția WQHD la 165 Hz. Toate aceste panouri păstrează timpii de răspuns recomandați pentru gaming și adaugă game de culori mai largi. Noul tip de afișaj oferă un echilibru satisfăcător de viteză și fidelitate, care promite versatilitate fără precedent unui public larg de jucători și creatori.

Lideri prin viteză

Viteza este crucială pentru experiența de afișare, motiv pentru care ROG a transformat-o într-un obiectiv tehnologic primar. ROG a introdus primul ecran IPS de 120Hz pentru laptopuri și a continuat să depășească de atunci limitele de refresh și răspuns. Tehnologia Overdrive, utilizată la cele mai rapide monitoare de gaming pentru desktop, a fost adusă pe ecranele notebook-urilor, oferind timpi de răspuns mai mici, care produc o imagine mai clară. Filosofia ROG de adoptare a celor mai noi ecrane poate fi urmărită de la primele demonstrații ale tehnologiei de generație următoare, până la disponibilitatea primului produs la raft și implementarea pe scară largă.

Cea mai recentă provocare atinsă este afișajul 360 Hz / 3 ms al noului Strix SCAR 17. Este cel mai rapid panou din lume pentru laptopuri, cu o viteză de neegalat pentru o diagonală generoasă de 17,3 inchi, care amplifică mai departe experiența. Rata de reîmprospătare se potrivește cu monitorul ROG Swift 360Hz ultra-rapid, iar timpul de răspuns de 3 ms este posibil cu ajutorul aceluiaşi algoritm avansat de overdrive, disponibil pe cele mai recente panouri pentru laptop.

Cum SCAR este proiectat pentru esport, viteza este crucială. Fiecare milisecundă contează. Trecerea la 360 Hz reduce întârzierea între cadrele noi cu 33% comparativ cu standardul de 240 Hz, obișnuit în turnee.

Dacă acest ecran este disponibil numai pe Strix SCAR 17, modelul mai mic – Strix SCAR 15 – are cel mai rapid panou disponibil pentru această diagonală. Ecranul de 15,6 inchi 300 Hz / 3 ms este disponibil pe mai multe modele din gama ROG 2021, inclusiv Zephyrus Duo 15 SE și Strix G15.

Stabilirea unui echilibru între viteză și rezoluție

Comunitatea de gaming se extinde cu mult dincolo de sportul electronic. De aceea, ROG s-a concentrat asupra panourilor versatile de nivel IPS, care reproduc culori bogate cu unghiuri largi de vizualizare. Laptopurile recente Zephyrus au panouri validate Pantone, care sunt calibrate din fabrică pentru a garanta precizia culorilor până la frecvența de 300 Hz.

Rezoluțiile mai ridicate sporesc detaliile, dar în mod tradițional au fost limitate de o rată de refresh de 60 Hz care este mai mică decât valorile așteptate de gameri. Același lucru este valabil și pentru spectrele mai largi, care extind gama de culori la o simplă atingere. Acum, ROG introduce o nouă eră cu ecrane multiple care pun laolaltă viteza, rezoluția și spațiile largi de culoare.

Ecranul principal de pe Zephyrus Duo 15 SE duce rezoluția 4K la nivelul următor, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, care dublează viteza ecranelor obișnuite Ultra HD. Overdrive reduce timpul de răspuns al pixelilor, de la gri la gri, până la 3 ms, o reducere de peste șapte ori comparativ cu modelele 4K tipice. Panoul oferă, de asemenea, o paletă validată Pantone care acoperă întregul spațiu de culoare Adobe RGB, popular printre profesioniștii din creație.

ROG se angajează să aducă cele mai noi inovații tuturor gamerilor, astfel că sunt disponibile configurații suplimentare cu alternative mai accesibile. În septembrie 2020, ROG a fost primul care a prezentat un panou de laptop WQHD cu refresh ridicat, care avea o rezoluție de 2560 x 1440 și până la 165Hz.

Acest panou atinge un echilibru diferit pentru un public mai larg și o gamă mai ofertantă de acceleratoare grafice. Timpul de răspuns de 3 ms concurează cu cele mai rapide panouri esport, în timp ce acoperirea completă a gamei mai largi de culori DCI-P3 permite o experiență cinematografică.

Noul ecran WQHD vine cu culori validate Pantone în forma ultrasubțire a lui Zephyrus G15. De asemenea, jucătorii pot alege între două dimensiuni, între Strix G15 și G17 și Strix SCAR 15 și 17.

Mic, dar fără sacrificii

Ecranele mai mici devin și ele din ce în ce mai rapide. Când a fost dezvoltat primul Zephyrus G14, ROG a comandat primul ecran Full HD 120Hz de 14 inchi pentru a le oferi laptopurilor ultra-portabile de gaming savoarea unui framerate adevărat de trei cifre. Pentru 2021, G14 crește rata de reîmprospătare la 144Hz pentru un joc și mai fluid, o altă premieră pentru această clasă de ecrane. Oamenii din creație ar trebui să ia în considerare noua opțiune WQHD 120Hz a modelului G14, care dublează viteza alternativei de 1440p de pe generația anterioară. Performanța și calitatea imaginii sunt disponibile într-o carcasă compactă. Panoul de 14 inchi acoperă întregul spațiu de culoare DCI-P3, făcându-l ideal pentru jocuri, divertisment și artă, în condiții de mobilitate.

Noul ROG Flow X13 aduce gamingul cu refresh ridicat într-un format 2-in-1 ultrasubțire. Acest model convertibil de 13 inchi are un ecran Full HD 120Hz cu un aspect de 16:10 mai înalt, ce adaugă mai mult spațiu pentru lucru și jocuri. Ecranul tactil este prins de balamale 360° care transformă dispozitivul pentru diferite scenarii și acceptă stylus activ ASUS Pen, pentru realizarea de schițe și luarea de notițe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.