Acasă Stiri Tehnologie Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise! Nu există internet!

Orașul în care telefoanele mobile sunt interzise! Nu există internet!

134
0
telefoanele-mobile-interzise

Telefoanele au ajuns să facă parte din ADN-ul nostru. Nu ne mai putem imagina o viață fără telefoanele mobile. De când deschidem ochii și până când punem capul pe pernă, smartphone-urile sunt indispensabile. Le folosim la comunicare, la navigare pe internet, la îndeplinirea task-urilor în munca noastră zilnică.

Însă nu la fel putem spune despre locuitorii localității Green Bank din Statele Unite. În acest mic orășel, telefoanele mobile sunt interzise și nu există internet. Ba mai mult, nici cuptoarele cu microunde nu pot fi folosite. Pare bizar, nu? Cei 143 de locuitori ai acestei localități trăiesc într-o liniște deplină, cel puțin din punct de vedere al spectrului radio.

Zona Națională de Liniște Radio există încă din 1958 și este caracterizată de o liniște profundă. Este vorba de 33 700 de kilometri pătraţi în care nu trebuie să existe interferențe de unde radio.

Motivul pentru interzicerea telefoniei mobile şi a Wi-Fi-ului în acest oraş american este casa Telescopului Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop complet orientabil. Se află în interiorul Observatorului Green Bank. Echipamentul telescopului este în mod clar extrem de prețios și are nevoie de protecție. Drept urmare, guvernul federal a înființat Zona Națională de Liniște Radio, încă din 1958. 33 700 de kilometri pătraţi sunt cuprinşi de liniște adâncă.

Restricțiile obligatorii sunt și mai ferme pentru cei care locuiesc pe o rază de 25 de kilometri pătraţi faţă de observator. Dispozitivele Bluetooth și cuptorul cu microunde sunt, de asemenea, interzise.

Telescopul în sine este masiv. Cântărește 7711 tone şi are 139.60 de metri înălțime. Se găsește și în mijlocul unei serii de alte telescoape mai mici. Astfel, cei 143 de oameni care locuiesc în Green Bank trăiesc prin limitări care aproape transformă orașul într-unul oprit în timp.

Evident că aceste restricții vin la pachet și cu unele neplăceri sau situații periculoase. În cazul unui accident, oamenii nu au cum să ceară ajutorul prin intermediul telefonului mobil. În zonă nu există semnal GSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.