Acasă Stiri Tehnologie Primele bănci inteligente din Brașov!

Primele bănci inteligente din Brașov!

97
0
banci-inteligente-brasov

Primăria Brașov și-a propus să testeze eficiența băncilor inteligente cu panouri fotovoltaice montate în locul șezutului, cu încărcătoare USB și contactless pentru telefoane, internet wireless, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent. Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei fără TVA, scrie brasovromania.ro.

Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public. De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Este vorba de 6 bănci smart, care produc energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice montate în acestea, iar energia produsă va putea fi utilizată pentru încărcarea device-urilor mobile – contactless sau cu USB, pentru iluminat și pentru funcționarea senzorilor de măsurare a calității aerului. Sperăm să fie un proiect de succes , astfel încât să îl extindem și în alte zone circulate ale orașului”, a precizat primarul Allen Coliban.

Toate cele 6 bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor (în dreptul poștei) și la Primăria Brașov. Celelalte 3 vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.