Acasă Stiri Tehnologie Primul caz de viol virtual, petrecut în Metaverse, este anchetat de britanici!

Primul caz de viol virtual, petrecut în Metaverse, este anchetat de britanici!

589
0
caz-de-viol-metaverse

O adolescentă de 16 ani din Marea Britanie susține a fost victima unui viol în grup în Metaverse. Aceasta spune că avatarul ei (propriul personaj digital) a fost „atacat sexual” de mai mulți necunoscuți. Copila, care folosea o cască specială pentru realitatea virtuală, nu a fost vătămată corporal, întrucât nu a existat vreo agresiune fizică, însă surse din poliție arată că este posibil ca aceasta să fi trăit o traumă comparabilă cu cea resimțită în urma unui viol real, transmite Euronews.

Polițiștii nu au dezvăluit mai multe detalii din anchetă, pentru a proteja copila. „Există un impact emoțional și psihologic asupra victimei care durează mai mult decât orice rană fizică„, a spus un înalt oficial citat de Daily Mail. Cu toate acestea, autoritățile britanice se tem că instrumentarea cazului virtual nu ar putea fi realizată în conformitate cu legile în vigoare, care definesc agresiunea sexuală drept o „atingere fizică neconsimțită” de ordin sexual.

Cine anchetează infracțiunile în Metaverse?

Ancheta a primit numeroase critici din partea celor care cred că poliția nu ar trebui să aloce timpul și resursele sale limitate pentru a investiga infracțiunile din Metaverse, în timp ce cazurile de viol din viața reală sunt în creștere. Potrivit organizației Rape Crisis England & Wales, între iulie 2022 și iunie 2023, poliția britanică a primit plângeri cu privire la 68.109 violuri, iar la finalul anului doar 2.2% dintre acestea au ajuns pe masa judecătorilor.

Cu toate acestea, ministrul de Interne britanic, James Cleverly, s-a poziționat de partea anchetei în curs. „Știu că este ușor să respingi acest lucru ca fiind fals, dar ideea acestor medii virtuale este că sunt incredibil de captivante„, a declarat Cleverly pentru LBC.

Oficialul a subliniat că victima afectată este minoră și a suferit o traumă sexuală, iar un astfel de incident are „un impact psihologic semnificativ”. Merită să ne gândim că cineva care vrea să supună un copil la o astfel de traumă în mediul digital ar putea continua să facă lucruri groaznice în realitate„, a întărit Cleverly.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.