Acasă Stiri Tehnologie Țeapa NFT! Aceste active digitale nu mai valorează nimic!

Țeapa NFT! Aceste active digitale nu mai valorează nimic!

185
0
nft-uri-valoare-zero-teapa-digitala

Piața NFT, adică token-uri non-fungibile, s-a prăbușit dramatic după doar doi ani de când atinsese un vârf istoric. Potrivit unui studiu recent, 95% dintre aceste active digitale unice, prezente încă în circulație, nu mai valorează azi nimic. Investitorii care dețin așa ceva constată acum că nu prea mai există șanse să-și recupereze banii. Piața token-urilor non-fungibile (NFT) a cunoscut o scădere dramatică în ultimele luni, după ce a atins un vârf istoric în mai 2021, informează digi24.ro.

NFT-urile sunt active digitale unice, care pot reprezenta orice, de la artă și muzică până la sport și jocuri. Ele sunt bazate pe tehnologia blockchain, care le asigură autenticitatea și trazabilitatea. Activele digitale au devenit foarte populare în 2021, când au fost vândute pentru sume exorbitante.

Un exemplu în acest sens e celebra operă de artă digitală “Everydays: The First 5000 Days” de Beeple, care a fost adjudecată pentru 69 de milioane de dolari la casa de licitații Christie’s1. Între anii 2021 și 2022, piața de NFT-uri era pe val. Volumul lunar de tranzacționare a atins, pentru scurt timp, cifra de 2,8 miliarde de dolari. Boom-ul acela a fost alimentat de piața criptomonedelor, fiind un moment în care Bitcoin ajunsese la aproape de 70.000 de dolari.

Țeapa digitală a secolului XXI

În prezent, un raport citat de The Guardian arată că pe piață, în circulație, sunt acum 73.257 de NFT-uri. Dintre acestea, 69.795 au valoare zero, un procent de 95% deținut de nu mai puțin de 23 de milioane de oameni la nivel mondial. Sunt slabe șanse ca aceștia să reușească să-și recupereze banii investiți. Potrivit platformei de analiză NonFungible.com, numărul de tranzacții zilnice cu NFT-uri a scăzut de la peste 100.000 în mai la sub 20.000 în septembrie.

De ce s-a prabușit piața NFT-urilor? Coform unor analiști, această piață a ajuns la saturație și interesul pentru astfel de active digitale a scăzut. La prăbușirea NFT-urilor a contribuit și devalorizarea monedelor digitale, un BitCoin ajungând să coste putțin peste 25 000 de EURO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.