Acasă Stiri Tehnologie Companiile europene investesc peste 34 de miliarde de dolari în Inteligență Artificială,...

Companiile europene investesc peste 34 de miliarde de dolari în Inteligență Artificială, în 2023!

154
0
investitii-inteligenta-artificiala

Soluțiile IT bazate pe inteligență artificială sunt din ce în ce mai răspândite, cerea fiind bazată pe nevoia companiilor de a-și eficientiza operațiunile, dar și de a oferi experiențe îmbunătățite pentru clienți. Numai în Europa, cheltuielile pentru AI sunt previzionate de IDC să ajungă la 34,2 miliarde de dolari în 2023, adică 20,6% din piața mondială de AI, scrie economica.net.

Cel mai recent ghid, Worldwide Artificial Intelligence Spending Guide, publicat de International Data Corporation (IDC) arată că cheltuielile pentru inteligența artificială (AI) în Europa vor ajunge la 34,2 miliarde de dolari în 2023, reprezentând 20,6% din piața mondială de AI. Acestea vor înregistra o rată de creștere anuală de 29,6% între 2022 și 2027, peste media mondială, de 26,9% pentru aceeași perioadă. În 2027, cheltuielile vor depăși 96,1 miliarde de dolari, potrivit analiștilor.

Cele mai căutate și solicitate soluții bazate pe AI

Cele mai căutate și solicitate soluții bazate pe AI au fost legat de prevenirile și amenințările atacurilor cibernetice, împreună cu cele de analiză și investigare a fraudelor. Companiile din sectorul financiar, dar și din industriile mai expuse la amenințări, cum ar fi telecomunicațiile sau administrația centrală și locală, au investit și vor continua să investească în tehnologii bazate pe AI.

Nu este de mirare faptul că băncile, serviciile profesionale, retailul, producția și telecomunicațiile sunt cele mai mari industrii consumatoare de AI, reprezentând peste 60% din totalul cheltuielilor de pe piața europeană de profil, în 2023. Însă, chiar dacă cheltuielile companiilor din alte industrii, cum ar fi asistența medicală, mass-media, serviciile personale și de consum și utilitățile, sunt mai mici, acestea avansează într-un ritm mai mare decât media globală.

Astfel, că, notează analiștii, într-un mediu economic incert, în care inflația joacă un rol esențial în deciziile de investiții, piața de inteligență artificială continuă să crească sănătos, susținută de cererea de tehnologii generative de inteligență artificială (GenAI).

Cazurile de utilizare ale GenAI explodează. Ghidul de cheltuieli al IDC arată că cea mai rapidă creștere a utilizării GenAI este crearea de imagini, o practică întâlnită pe scară largă în activitățile media și de marketing, urmat de crearea de texte, în special în industria serviciilor profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.