Acasă Stiri Tehnologie CES 2024: ASUS e prezentat inovațiile tehnologice implementate in noile gadgeturi!

CES 2024: ASUS e prezentat inovațiile tehnologice implementate in noile gadgeturi!

106
0
inovatii-tehnologice-gadgeturi-asus

ASUS a anunțat cea mai recentă gamă de inovații tehnologice în cadrul evenimentului In Search of Incredible: Transcendence, evenimentul virtual de lansare pentru CES 2024, prezentând produse de ultimă generație și demonstrându-și angajamentul pentru sustenabilitate.

Printre noutăți se numără mini-PC-urile ASUS NUC, rezultatul preluării de către ASUS a activității Intel NUC. Gama de sisteme cu format mic și kituri barebone a fost încorporată în portofoliu anul acesta și include NUC 14 Pro, NUC 14 Pro+, precum și alte soluții profesionale și pentru jocuri.

ASUS a dezvăluit, de asemenea, mai multe produse inovatoare, inclusiv revoluționarul Zenbook Duo (2024), primul laptop cu două ecrane OLED de 14 inchi, și ZenScreen Fold OLED, primul ecran portabil cu afișaj OLED pliabil. Laptopurile cu AI, dotate cu noile procesoare Intel Core Ultra sau AMD Ryzen din seria 8040 cu inteligență artificială, includ ASUS Zenbook 14 OLED, ASUS Vivobook Pro 15 OLED și noua serie ASUS Vivobook S.

În domeniul realității augmentate (AR), utilizatorii pot lua parte la o revoluție vizuală cu ajutorul ochelarilor AR de ultimă generație AirVision M1, o nouă inovație în avangarda ecranelor AR portabile.

ASUS a prezentat o gamă largă de produse comerciale pregătite pentru inteligența artificială, inclusiv ASUS NUC 14 Pro, care servește drept demn succesor al seriei NUC de la Intel, fiind proiectat pentru productivitate și performanță de neegalat într-un format compact. Dispunând de procesoare Intel Core Ultra, conectivitate extinsă și opțiuni de afișare versatile, seria NUC 14 Pro oferă experiențe de calcul fără întreruperi în diverse medii de lucru.

Alte soluții de business nou concepute pentru a răspunde cerințelor sensibile ale clienților sunt ultra-silențiosul ASUS Fanless Chromebox CF40 și modelele reproiectate ASUS ExpertBook B5 și ASUS ExpertCenter D5, D7, și D9. Noul ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus este primul Chromebook din seria ExpertBook și, de asemenea, primul Chromebook Plus echipat cu procesor Intel Core Ultra.

Noile laptopuri TUF Gaming A16 și F16

Pentru gameri, au fost anunțate noile laptopuri TUF Gaming A16 și F16, precum și o actualizare majoră a laptopului TUF Gaming A15 2023. Aceste portabile sunt echipate cu procesoarele Intel Core HX sau AMD din seria 8000 și cu GPU GeForce RTX™ 40 pentru laptop. De asemenea, portofoliul TUF Gaming a fost consolidat cu plăcile de bază Z790-BTF WiFi și o placă video GeForce RTX 40 Series BTF White, precum și plăcile de bază BTF White OC Edition.

Luând cuvântul în cadrul evenimentului, S.Y. Hsu, co-CEO ASUS, a subliniat rolul de lider al companiei în stimularea inovației: „Anul acesta ne-am continuat călătoria remarcabilă către sustenabilitate și totodată am valorificat expertiza noastră tehnologică în domeniul inteligenței artificiale, precum și alianțele și parteneriatele strategice, pentru a crea soluții inovatoare în domeniile de consum, comercial, gaming. Odată cu începerea unei noi ere a tehnologiilor asistate de AI, ASUS se străduiește în permanență să folosească această expertiză și să îmbunătățească experiența fiecărui utilizator.”

Pentru cei care participă la evenimentul din Las Vegas, produsele prezentate sunt disponibile pentru o experiență practică exclusivă la The Venetian Expo, Meeting Room #3102, în perioada 8-11 ianuarie 2024.

Un angajament față de calitate și sustenabilitate

ASUS își întărește angajamentul față de calitate odată cu lansarea laptopurilor consumer și comerciale din 2024, supunându-le testelor riguroase de durabilitate MIL-STD 810H de nivel militar american. Aceste teste extinse reflectă angajamentul companiei de a oferi valoare de lungă durată și experiențe de utilizare excepționale.

Pe lângă dezvăluirea celor mai recente inovații tehnologice ale companiei, evenimentul a subliniat angajamentul ASUS față de practicile sustenabile. Sub sloganul „In Search of Incredible: Transcendence”, ASUS a evidențiat inițiativele sale robuste ESG, integrând principiile sustenabile în produse, operațiuni și serviciile de compensare a emisiilor de carbon. ASUS urmărește să devină o întreprindere cu emisii net-zero, iar recenta desemnare ca „EPEAT Climate+ Champion” recunoaște inițiativele sale și evidențiază o abordare proactivă în gestionarea aspectelor legate de mediu.

Stabilind ținte ambițioase de reducere a emisiilor pe termen scurt, validate de prestigiosul SBTi, compania demonstrează de asemenea, determinarea sa de a atenua impactul asupra climei. Serviciile ASUS Carbon Partner, recent lansate în Taiwan cu ExpertBook B9403 și ExpertCenter D9, redefinesc contribuțiile întreprinderilor la neutralitatea emisiilor de carbon, oferind soluții de impact prin intermediul unor credite de carbon verificate și de înaltă calitate și încurajând clienții să contribuie în mod activ la neutralitatea emisiilor de carbon.

Angajamentul ASUS față de sustenabilitate

Angajamentul ASUS față de sustenabilitate a fost apreciat la nivel global, inclusiv prin recunoașterea de către Financial Times drept „Climate Leader” în Asia-Pacific și includerea în „Corporate Knights Clean 200 Index”. În calitate de pionier în domeniul tehnologiei sustenabile, ASUS are un istoric de inițiative revoluționare, cum ar fi primul laptop din lume neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, laptopurile din seria Bamboo și lansarea recentă a primului său laptop de afaceri verificat ca fiind neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în 2022.

Compania încorporează în mod activ materiale reciclate în procesul de fabricație și ambalare, utilizând peste 1.600 de tone de plastic PCR începând cu 2017 și peste 20.000 de tone de hârtie reciclată în 2022. Angajamentul ASUS de a reduce impactul asupra mediului este evident prin reciclarea a peste 40.000 de tone de deșeuri electronice începând cu 2019. Ca rezultat, veniturile din produse ecologice au depășit 87,2% din veniturile calificate în 2022, evidențiind progresul continuu către o economie circulară pentru a minimiza impactul asupra mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.