Acasă Stiri Tehnologie Meta vrea să introducă abonamentul lunar la Facebook și Instagram pentru cei...

Meta vrea să introducă abonamentul lunar la Facebook și Instagram pentru cei ce nu vor reclame!

105
0
abonamente-facebook-instagram

Meta intenționează să ofere utilizatorilor Facebook și Instagram din Europa opțiunea de a plăti pentru versiuni fără reclame ale platformelor de socializare, ca o modalitate de a respecta regulile stricte de confidențialitate a datelor impuse de Uniunea Europeană.

Compania vrea să taxeze utilizatorii cu aproximativ 10 euro pe lună pentru a dreptul de a folosi Instagram sau Facebook fără reclame pe browserele desktop, a relatat o persoană anonimă apropiată de Meta, citată de euronews.com.

Prețurile pentru mobil ar fi mai mari, la aproximativ 13 euro pe lună, deoarece Meta trebuie să țină cont de comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google pentru plățile în aplicație, a spus ziarul.

Se pare că Meta speră să lanseze abonamente plătite în următoarele luni, ca o modalitate de a se conforma regulilor Uniunii Europene de confidențialitate a datelor care amenință modelul său de afacere bazata pe afișarea reclame personalizate.

Meta ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege între a continua să folosească platformele cu reclame sau să plătească pentru versiunea fără reclame. „Meta crede în valoarea serviciilor gratuite care sunt susținute de reclame personalizate”, a spus compania într-o declarație pentru Euronews. „Cu toate acestea, continuăm să explorăm opțiuni pentru a ne asigura că respectăm cerințele de reglementare în evoluție. Nu mai avem nimic de împărtășit în acest moment”.

Instanța supremă a UE a declarat în iulie că Meta trebuie să obțină mai întâi consimțământul înainte de a afișa reclame utilizatorilor – o hotărâre care pune în pericol capacitatea companiei de a câștiga bani adaptând reclamele pentru utilizatorii individuali în funcție de interesele lor online și de activitatea digitală. Nu este clar dacă autoritățile de reglementare din UE vor semna planul sau vor insista ca compania să ofere versiuni mai ieftine. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.