Acasă Games București va avea un muzeu dedicat jocurilor video!

București va avea un muzeu dedicat jocurilor video!

120
0
muzeu-jocuri-video

Asociația Arhivelor și Proiectelor de Conservare a Jocurilor Video (AAPCJV) a anunțat crearea primului muzeu dedicat jocurilor video din București, Video Games Museum, în care românii pasionați de jocuri vor putea interacționa cu jocuri foarte populare, dar și jocuri video despre care au auzit doar cei mai împătițiți dintre gameri, inclusiv primul joc românesc dezvoltat vreodată, la finele anilor ’70.

Inițiativa este realizată cu suportul Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) și susținută din donații private și își propune să păstreze și să evidențieze patrimoniul jocurilor video românești și universale ca fenomen cultural ce a influențat generații întregi de la începuturile sale.

Deschiderea oficială a Muzeului Jocurilor Video este planificată pentru ultimul trimestru al anului 2024. Locația muzeului va fi comunicată în curând.
Pentru această inițiativă, AAPCJV l-a cooptat în echipa proiectului pe Andreas Lange, curatorul ComputerSpieleMuseum din Berlin, cel mai mare muzeu de jocuri video din Europa, care se va ocupa de aripa universală a muzeului.

Prin colaborarea cu RGDA și cu sprijinul liderilor industriei de gaming din România, muzeul va sublinia contribuțiile semnificative ale dezvoltatorilor români la industria globală a jocurilor video, prin aripa dedicată jocurilor create în România.

Video Games Museum va oferi vizitatorilor o călătorie captivantă prin istoria jocurilor video, prezentând evoluția acestora de la simpli pixeli la universuri complexe care fascinează imaginația. Expozițiile vor include o gamă largă de artefacte, inclusiv console de jocuri, software original, artă conceptuală și interviuri cu dezvoltatori, creând o experiență imersivă și educativă pentru toate vârstele.

Printre jocurile prezente în cadrul muzeului, vizitatorii vor putea interacționa cu primul joc dezvoltat în România, Astro 64, în anul 1978, de către Viorel Darie (foto jos) pentru mașina de calcul Felix C-256.

Știrea completă pe wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.